Ilmastonmuutos ja veganismi

Kuvahaun tulos haulle ilmasto

Lähiaikoina on kovasti puhuttu niin sanotusta “ilmastonmuutoksesta”...



Kyllä tänäänkin tuli lunta tuolta kirkkaalta taivaalta, ja eihän nyt kyllä ilmaston lämpenemiseltä se näytä.

Luin eilen aamukahvia hörppiessäni Helsingin sanomien uutista, jossa kerrottiin kuinka vähän ihmiset oikeasti ovat vastuussa ilmastonmuutoksesta ja viime viikollakin Amerikoissa julkaistussa Times-lehdessä kerrottiin kuinka emme ole vastuussa ilmaston lämpenemisestä. Olen täysin varma, että ilmastonmuutos on vain nuorison juoni saada meidät lopettamaan lihan syöminen ja tuhlaamaan aikaamme esimerkiksi joukkoliikenteeseen ja kierrättämiseen. Nuoret selkeästi käyttävät vain hyväksi tilaisuutta valittaa ja jäädä pois koulusta. Monet nuoretkin jäävät pois koulusta “ilmastonmuutoksen” takia. Opiskelun on mentävä muiden asioiden edelle, emmehän voi hyväksyä nuorten opiskelun turmeltumista humpuukin takia.

Lihankin syömistä on paljon etenkin nuorison keskuudessa kritisoitu. Mielestäni tämä on aivan pöyristyttävää, eiväthän lapsemme kasva hyviksi työtä tekeviksi aikuisiksi elleivät saa edes lihaa syödäkseen. Mistä lapset saavat energiaa jolleivat kunnon pihvistä? 

Veganismin takia suuri osa ruoan tuotannosta on uhattuna. Liha, maito, juusto, miten talouden käy. Monet yritykset menevät konkurssiin ja talous kärsii. Lihaverostakin on paljon puhuttu, mutta onko tässäkään ollenkaan ajateltu taloutta?

Jumalan siunausta.
Juhani

Kommentit